- Dobbelt danseprogram med forførende scenografi til klassisk- og nykomponeret musik Med VALS præsenterer Dansk Danseteater to visuelt medrivende værker af to af den internationale dansescenens mest fremtrædende koreografer, som viser spændvidden i tidens moderne dans. Introduktion kl. 18.30 i teatersalen.

https://vimeo.com/199310676

Den spanske multikunstner Marcos Morau (kunstnerisk leder af La Veronal, Spanien) er pt en af Europas mest eftertragtede, moderne koreografer. Morau har tidligere ladet sig inspirere af ikoniske filmskabere som Fellini, surrealisten Buñuel og legenden Pina Bausch, og i aftenens første værk ’VALS’ dykker han ned i den klassiske musik og udforsker komponisterne Strauss og Sibelius. Her benytter han med afsæt i den akavede krop valsen som en flamboyant og underholdende parafrase på vores samtid. 

Amerikanske Stephen Shropshire (tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans, Holland) står for aftenens andet værk ’KNOT’. Han har de seneste år været en fast del af den hollandske dansescene, og udmærker sig især ved at arbejde med dansen ud fra strukturelle og minimalistiske talsystemer. I ’KNOT’ undersøger han sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab. KNOT danses til fuldstændig nykomponeret musik leveret af lyd- designeren Chris O’Connor - en af New Zealands mest spændende, nulevende komponister. 
Musik: Sibelius, Strauss og Chris O'Connor mfl.  Kostume design: Kasia Pol og Kenth Fredin Lysdesign: Jacob Bjerregaard Scenografi: Johan Kølkjær & Kasia Pol  
 
Introduktion kl. 18.30 i teatersalen.
Instruktør: Koreografi: Stephen Shropshire & Marcos Morau.
Medvirkende: Dansk Danseteaters internationale dansere.

Info om forestillingen

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohusscenen

Titel:VALS, DANSK DANSETEATER
Dato:09. marts 2017 kl. 19:30 - 20:45
Genre:Moderne dans
Varighed:ca 1 time 30 min
Pris:Abonnement » 200,- Løssalg » 250,- Unge » 130,- Skoler » 110,-